Sergey Oboguev (oboguev) wrote,
Sergey Oboguev
oboguev

Category:

Угадайте язык

Originally posted by novy_chitatel at Угадайте язык
--
От бояр полоцких и от мещан и от всего поспольства земли Полоцкое приятелем и суседом нашим милым паном Ризьского места ратманом и бурмистром, воитом и рядским и всим мещаном места Ризьского, поклон приятельский се всим добрым и верная приязнь.

Здесе жаловал нам мещанин наш полоцкий на имя Кузьма Еськович на ратманина вашего на имя на Гануса Красного, што ж деи тот Ганус отнял в него полтора бирковеска воску безправне. Ино не ведаем з вашим ли то ведомом, так он в нашого мещанина воск тот загамовал безправне. А наш полочанин поведает, што ж ему невинен ничим.

Про то ж, ваша милость, рачите того досмотрети и справедливость нашим полочаном вчинити, иж он тот воск казали, ваша милость, тому полочанину нашему вернути. Абы нашим полочаном больше того от ваших рижан кривды нет.

А если пак ваша милость черес тое нашим полочаном не всхочете справедливости чинити и докончанье того не всхочете полнити, как жо прежнии государеи наши и ваши межи нами, полочаны, и вами, рижаны тое докончанье положили.

А теперь государь наш, великий князь, потому ж нам врядил, быхмо вашим рижаном кривды не чинили ни в чом, а вы бы нашим полочаном кривды не чинили ни в чом. А если пак ваша милость черес тое нашим полочаном не будете справедливости чинити, и того докончанья государеи ваших и наших не будете полнити, ино ваши немци в нас Полоцку живуть, а и купци с Риги до нас до Полоцка ездять жо, и мы также не будем вашим рижаном в Полоцке справедливости чинити, как вы нашим полочаном в Ризе справедливости не чините.

Писан в Полоцку сентября 9 день индикта 15.
---

Ну и год до кучи (можно с точностью до века)
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments